Шоколадово брауни

Шоколадово брауни

Перфектното брауни с наситен вкус и нежна текстура.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 55 minutes
Общо време: 1 hour 5 minutes
Тип ястие: Десерт, Печива
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Брауни
Порции: 9

Нужни уреди

  • 1 Форма за печене, подходяща за фурна (максимум 20 x 20 см
  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 142 г разтопено масло
  • 200 г захар
  • 2 яйца
  • 2 ч.л екстракт от ванилия
  • 56 г млечен шоколад(разтопен)
  • 94 г обикновено брашно
  • 25 г какао на прах
  • 1 ч.л сол
  • 170 г тъмен шоколад

Начин на приготвяне
 

  • В голяма купа разбъркайте разтопеното масло и захарта, докато се получи гладка смес.
  • Добавете яйцата и ванилията и разбъркайте добре.
  • След това добавете разтопения млечен шоколад и разбъркайте до хомогенност.
  • В отделна купа смесете брашното, какаото на прах и солта. Постепенно добавяйте тази смес към мокрите съставки, като разбърквате внимателно.
  • Добавете тъмения шоколад в тестото и разбъркайте.
  • Изсипете тестото в подходяща форма за печене (не по-голяма от 20×20 см).
  • Включете фурната на функция “Печене”. Настройте температурата на 165°C и времето на 55 минути. Натиснете “Старт/Пауза”, за да започне загряването.
  • Поставете формата с тестото в предварително загрятата фурна върху тавата за храна, на ниво Z.
  • Печете за 55 минути, след което извадете браунито и го оставете да се охлади за 10 минути.
  • След като се охлади, нарежете и сервирайте.
Ключови думи Брауни