В голяма купа разбъркайте разтопеното масло и захарта, докато се получи гладка смес.
Добавете яйцата и ванилията и разбъркайте добре.
След това добавете разтопения млечен шоколад и разбъркайте до хомогенност.
В отделна купа смесете брашното, какаото на прах и солта. Постепенно добавяйте тази смес към мокрите съставки, като разбърквате внимателно.
Добавете тъмения шоколад в тестото и разбъркайте.
Изсипете тестото в подходяща форма за печене (не по-голяма от 20x20 см).
Включете фурната на функция “Печене”. Настройте температурата на 165°C и времето на 55 минути. Натиснете “Старт/Пауза”, за да започне загряването.
Поставете формата с тестото в предварително загрятата фурна върху тавата за храна, на ниво Z.
Печете за 55 минути, след което извадете браунито и го оставете да се охлади за 10 минути.
След като се охлади, нарежете и сервирайте.