Веган кабап
/by Cosori Bulgaria
Веган кабап
Насладете се на апетитен веган кебап – съвършен баланс от аромати и текстури, който ще задоволи всеки вкус.
Време за подготовка: 30 minutes mins
Време за готвене: 15 minutes mins
Общо време: 45 minutes mins
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Кебаб
Порции: 2
Нужни уреди
- 1 Cosori Dual Blaze TwinFry
Съставки
За шишчетата с тофу и зеленчуци:
- 2 чушки
- 1 чаша чери домати
- 1 чери домати
- 9 кестенови гъби
- 2 с.л зехтин
- 2 с.л лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л смлян кимион
- 1 ч.л смлян кориандър
- 1 ч.л червен пипер
- ½ ч.л куркума
- 1 ч.л сол
- ¼ чаша пресен магданоз, за украса
За кебапа:
- тофу шишчета
- 1 чаша дресинг с хумус от нахут
- 1 глава нарязана маруля
- 3 броя питки или арабски хляб
Начин на приготвяне
- Смесете зехтина, лимоновия сок, смления чесън, смления кимион, смления кориандър, червения пипер, смляната куркума и солта в голяма купа.Разбъркайте добре.
- Добавете тофу на кубчета, чушки, чери домати, червен лук и гъби в купата.Разбъркайте, докато зеленчуците и тофуто се покрият равномерно с маринатата. Оставете зеленчуците и тофуто да се мариноват в продължение на 10 минути.
- Нанижете маринованото тофу и зеленчуците на шишчетата, като ги редувате по желание.
- Изберете функцията Grandzone на фритюрника Cosori и го загрейте предварително до 200°C за 10 минути.
- Поставете кебапчетата в предварително загрятия фритюрник за 10 до 12 минути, като ги обръщате по средата на времето, или докато зеленчуците омекнат и придобият лек загар.
- Загрейте арабския хляб или питата в тиган.
- Добавете прясно нарязаната маруля върху хумуса.
- Извадете съдържанието на 1 или 2 шишчета и ги поставете върху марулята.
- Полейте с допълнителен дресинг от хумус от нахут, по желание.
- Навийте плътно хляба, и сервирайте веган дюнера веднага.
Ключови думи Кебаб




