Дърпано телешко с меки хлебчета
/by Cosori Bulgaria
Дърпано телешко с меки хлебчета
Съвършена комбинация от нежно месо и пухкави хлебчета, която ще накара всеки да поиска още.
Време за готвене: 30 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Телешко
Порции: 4
Нужни уреди
- 1 Cosori Dual Blaze TwinFry
Съставки
- 1 кг телешки бут
- 2 с.л горчица
- 1 ч.л сол
- 1 ч.л черен пипер
- 1 ч.л червен пипер
- 1 нарязан праз
- 1 нарязан бял лук
- 1 нарязан домат
- 3 скилидки чесън
- 3 стръкчета прясна мащерка
- 500 г брашно
- 3 с.л захар
- 3 ч.л сол
- 2¼ ч.л мая
- 2 бр яйца
- 2 с.л разтопено масло
- 1 чаша вода
- 2 бр червен лук
- 1 чаша оцет (бял или ябълков)
- подправки на зърна (като черен пипер, синапено семе, семена от кориандър и др.)
- 1 с.л майонеза
Начин на приготвяне
- Подсушете телешкия бут с домакинска хартия, за да отстраните излишната влага.
- Намажете телешкото месо с горчица, така че да се покрие равномерно.
- В малка купа смесете солта, черения пипер и червения пипер. Втрийте тази смес в телешкото месо.
- Смесете нарязания праз, белия лук, доматите, счукания чесън и прясната мащерка в тава и поставете телешкото месо отгоре.
- Увийте тавата плътно с алуминиево фолио.
- Поставете тавата в кошницата на фритюрника без разделителя.
- Изберете Grandzone и функцията Roast, нагласете температурата на 160°C (320°F) и времето на 3 часа и 30 минути. Натиснете Start/Pause.
- В голяма купа смесете брашното, захарта, солта и маята.
- Добавете яйцето, разтопеното масло и водата и разбъркайте, докато се получи лепкаво тесто.
- Използвайте метода за тесто без месене, с разтягане и сгъване на всеки 20 минути за около час, докато тестото стане гладко и еластично.
- Оставете тестото да втаса, докато телешкото месо се пече. Тестото трябва да удвои размера си
- В тенджера смесете водата, оцета, солта, захарта и всички подправки. Оставете сместа да заври, като разбърквате, докато солта и захарта се разтворят.
- Поставете нарязания на ситно червен лук в чист буркан или съд.
- Залейте лука с горещата саламура, така че да е напълно покрит.
- Оставете маринования лук да се охлади до стайна температура, след което го покрийте и оставете в хладилника за поне няколко часа, преди да го сервирате.
- След като телешкото месо е готово, извадете го от фритюрника и го оставете на стайна температура, докато печете хляба.
- Разделете тестото на 8 еднакви по големина топки.
- Покрийте вътрешността на кошницата на фритюрника с хартия за печене ( дъното и стените), за да предотвратите залепването на тестото по кошницата.
- Поставете топките тесто в кошницата и ги оставете да втасат, докато удвоят размера си.
- Намажете топките с яйце и изпечете хляба.
- Изберете Grandzone и функцията Bake , настройте температурата на 170°C (338°F) и времето на 25 минути и натиснете Start/Pause.
- Печете в продължение на 25 минути или докато хлябът придобие златистокафяв цвят и при докосване на долната му част, се чуе звук.
- Премахнете фолиото от тавата за телешко месо.
- С помощта на две вилици нарежете телешкото месо на парченца, като го смесите със сварените зеленчуци и билки в тавата.
- Направете сандвичите:
- Нарежете прясно изпечените хлебчета на половинки.
- Намажете обилно двете половини на хляба с майонеза.
- Наредете накъсаното телешко месо върху едната половина на хляба.
- Поставете маринования лук върху накъсаното телешко месо.
- Поставете другата половина от хляба отгоре, за да завършите сандвича.
Ключови думи Телешко








