Пълнени гъби със сирена

Пълнени гъби със сирена

Вкусен начин да впечатлите гостите си или да се поглезите.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 5 minutes
Общо време: 20 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Вегетарианска
Ключови думи: Гъби
Порции: 8

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • 16 гъби кремини, измити
  • 150 г сирене Фонтина, настъргано
  • 150 г пушено сирене Гауда, настъргано
  • 85 г козе сирене
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • ½ с.л пресен розмарин, нарязан
  • ½ с.л прясна мащерка, нарязана
  • 1 с.л магданоз, нарязан на ситно
  • 1 малък лимон, отделен от кората
  • ¼ чаша пармезан, настърган
  • Зехтин, ако е необходимо
  • 1 ч.л червен пипер, за украса

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника.
  • Отстранете пънчетата на всяка гъба, като сеуверите, че цялото пънче е отстранено нагоре към шапката. Изхвърлете пънчетата.
  • Смесете Фонтина, Гауда, козето сирене, чесъна,пресните билки и лимоновата кора в средна купа и ги разбъркайте.
  • С лъжица напълнете всяка шапка на гъба със сместа от сирена, като я разпределите леко върху горната част на гъбата.
  • Поръсете всяка гъба с малко пармезан, след което полейте с малко количество зехтин.
  • Изберете функцията Предварително загряване,след което натиснете Старт/Пауза.
  • Поставете шапките на гъбите върху предварително загрятия уред.
  • Изберете функцията Печене, регулирайте времето до 5 минути, след което натиснетеСтарт/Пауза.
  • Извадете гъбите, когато са готови, поръсете ги с червен пипер и сервирайте.
Ключови думи Гъби