Соево глазирано брюкселско зеле с пармезан

Соево глазирано брюкселско зеле с пармезан

Соево глазирано брюкселско зеле с пармезан – изискано съчетание на умами и кремообразна нежност.
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 20 minutes
Тип ястие: Гарнитура
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Брюкселско зеле
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • 2 парчета бекон
  • кг брюкселско зеле, нарязано

    на четвъртинки

  • 1 с.л растително масло
  • 1 ч.л кошерна сол, плюс още за

    вкус

  • ½ ч.л бял пипер
  • чаша кафява захар
  • с.л соев сос
  • 1 с.л оризов оцет
  • 1 изцеден лайм
  • ½ с.л вино за готвене Shaoxing
  • 2 ч.л рибен сос
  • ¼ чушки серано, почистени от семената и

    смлени

  • 1 малък корен пресен джинджифил (с дължина 1

    инч), обелен и настърган

  • 2 с.л кориандър, нарязан, за

    гарниране

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата в COSORI фритюрника.
  • Изберете функцията Предварително загряване, настройте температурата на 200 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Поставете бекона върху предварително загрятата скара.
  • Изберете функцията Пържене във въздух, настройте температурата на 200 °C и времето на 5 минути, след което натиснете Старт/Пауза
  • Извадете бекона, когато е готов, и го нарежете на едро.
  • Поставете брюкселското зеле в голяма купа, след което добавете 1 супена лъжица мазнина от бекона от дъното на кошницата на фритюрника, растително масло, кошерна сол и бял пипер. Разбъркайте, докато брюкселското зеле се покрие, след което го поставете върху скарата.
  • Изберете функцията Пържене на горещ въздух, настройте температурата на 210 °C и времето на 10 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Поставете останалите съставки, с изключение на кориандъра, в малка тенджера на средна температура и оставете да къкри. Варете в продължение на 2 до 3 минути, докато леко се редуцира, след което отстранете от огъня.
  • Извадете брюкселското зеле, когато е готово, и го смесете с редукцията, бекона и нарязания кориандър.Подправете на вкус със сол, след което сервирайте.
Ключови думи Брюкселско зеле