Пудинг с кафе

Пудинг с кафе

Пудинг с кафе – кремообразно съчетание на сладост и ароматна кафеена нотка, което събужда сетивата.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 20 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Английска
Ключови думи: Пудинг
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • чаша пълномаслено мляко
  • чаша гъста сметана
  • 3 с.л кристална захар
  • 1 с.л разтворимо кафе
  • 1 яйце
  • 1 ч.л екстракт от ванилия
  • ½ ч.л канела
  • ¼ ч.л кошерна сол
  • 8 парчета бриош, нарязани на кубчета
  • чаша мини шоколадови стърготини

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата във фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Предварително загряване, настройте температурата на 180 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Поставете млякото, сметаната, захарта, кафето, яйцето, ванилията, канелата и солта в средна купа и разбийте, за да се смесят добре.
  • Сложете бриоша и шоколадовите стърготини в мократа смес, след което я разпределете в 4 тавички.
  • Поставете тавичките върху предварително загрятата скара.
  • Изберете функцията Изпичане, настройте температурата на 180 °C и времето на 10 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • След като са готови, извадете тавичките и сервирайте с топка ванилов сладолед.
Ключови думи Пудинг