Извадете пилето от хладилника 30 минути преди готвенето.
Извадете скарата от кошницата на фритюрника COSORI.
Подсушете пилето със салфетки отвътре и отвън, след което втрийте зехтина по цялото му тяло, включително и под кожата, където е възможно.
Смесете подправките в малка купа.
Овкусете цялото пиле със сместа от подправки,включително и вътрешността му. Поставете една от половинките на лимона вътре, а след това съединете краката с помощта на кухненски канап.
Поставете пилето с гърдите надолу директно в кошницата на фритюрника.
Обърнете пилето, така че гърдите да са нагоре.
Изберете функцията Пържене на горещ въздух,настройте температурата на 180 °C и времето на 30минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете пилето, когато е готово, и го оставете дапочине за 10 минути.
Нарежете пилето на грил, поръсете с люспеста сол и сервирайте.