Пиле по китайски

Пиле по китайски

Пиле по китайски

Пиле по китайски

Ароматни пилешки бутчета със екзотични подправки от далечния изток.
Време за подготовка: 2 hours 5 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 2 hours 17 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

  • 48 г сос "Хойсин"
  • 18 г сос от стриди
  • 3 скилидки чесън ситно настъргани
  • 5 г китайски пет подправки на прах
  • 60 мл мед
  • 30 мл тъмен соев сос
  • 4 4 пилешки бедра с кожа

Начин на приготвяне
 

  • Смесете в голяма купа соса хойсин, соса от стриди, чесъна, петте подправки, 30 мл мед и 20 мл соев сос. Прибавете пилешките бедра към сместа и мариновайте за поне 2 часа.
  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 195 градуса и натиснете start/pause.
  • Поставете пилешките бедра в загретите кошнички.
  • Изберете опция “chicken”, настройте на 12 минути и натиснете start/pause.
  • Смесете останалата част от соевия сос и меда в малка купа.
  • Намажете горната част на пилето със соса след 8 минути от началото на готвенето, след което върнете обратно за още 4 минути.
  • Сервирайте със задушени броколи и ориз.
Ключови думи Пиле
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating