Свински котлети с лют кленов сироп

Свински котлети с лют кленов сироп

Перфектната комбинация от сладост и пикантност, която ще разтърси вкусовите ти рецептори!
Време за подготовка: 35 minutes
Време за готвене: 7 minutes
Общо време: 42 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Свинско
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • 2 обезкостени свински котлета (с дебелина1.5 см)
  • 2 скилидки чесън, обелени и смачкани
  • кленов сироп
  • ½ ябълков оцет
  • 1 с.л зехтин
  • ½ лимон, изцеден от сока
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 ч.л кошерна сол
  • ½ ч.л черен пипер, пресенсмлян
  • ½ ч.л лют червен пипер

Начин на приготвяне
 

  • Сложете свинските котлети в найлонов плик, който може да се затваря, заедно с чесъна, кленовия сироп, ябълковия оцет, зехтина, лимоновия сок, червения пипер, солта, черния пипер и кайенския пипер.Запечатайте торбичката и изкарайте излишния въздух. Мариновайте в хладилника за 30 минути.
  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника.
  • Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 220 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Поставете свинските котлети върху предварително загрятата скара.
  • Изберете функцията Печене, настройте температурата на 220 °C и времето на 7 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете котлетите, когато са готови, и ги оставете да починат 5 минути, преди да сервирате.
Ключови думи Свинско