Пръчици от моцарела със сос маринара

Пръчици от моцарела със сос маринара

Разтопена моцарела, обвита в хрупкава панировка и сервирана със сос маринара – какво повече може да иска човек?
Време за подготовка: 1 hour 15 minutes
Време за готвене: 6 minutes
Общо време: 1 hour 21 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Моцарела, Сос Маринара
Порции: 12

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 110 г брашно
  • 4 яйца, разбити
  • 240 г галета
  • ½ ч.л кошерна сол
  • 1 ч.л сушен магданоз
  • 1 ч.л чесън на прах
  • 1 ч.л лук на прах
  • 12 пръчици сирене моцарела
  • спрей с мазнина
  • сос маринара за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • В една купа, разбитите яйца във втора купа и галетата, 3⁄4 чаена лъжичка кошерна сол,магданоз, чесън на прах и лук на прах, смесете заедно в последната купа.
  • Оваляйте всяка пръчица сирене в брашно,след това в разбитите яйца и накрая в сместа от галета, като изтръскате излишното.
  • Повторете стъпките сяйцето и панко, след което поставете панираните пръчици със сирене върху хартия поднос или чиния,застлана спергаментова хартия.
  • Замразете панираните пръчици със сирене за 1час.
  • Поставете скарата в кошницата на COSORI.
  • Изберете функциятаЗамразени храни,настройте времето на 6 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за дазагреете.
  • Поставете замразените пръчици моцарела върху предварително загрятата скара и ги напръскайте със спрей за олио.
  • Обърнете пръчиците моцарела по средата на готвенето и отново ги напръскайте със спрей с олио.Напомнянето за разклащане ще ви информира.
  • Когато са готови,извадете пръчиците моцарела и ги поднесете със сос маринара.
Ключови думи Моцарела, Сос Маринара