Канелени рулца

Канелени рулца

Насладете се на топли, пухкави и ароматни канелени рулца, прясно изпечени и покрити с кремообразна глазура. Всяка хапка е перфектен баланс между мекото тесто, сладката канела и гладката глазура, които ще ви пренесат в рая на сладките удоволствия.
Време за подготовка: 1 hour 20 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 1 hour 35 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска, Интернационална
Ключови думи: десерт, Канелени рулца
Порции: 9

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 236 мл топло мляко
  • 57 г несолено масло,разтопено
  • ½ пакетче активна суха мая
  • 285 г универсално брашно разделено плюс още за поръсване
  • ½ ч.л бакплувер
  • 1 ч.л сол
  • 57 г несолено масло
  • 100 г кафява захар
  • ч.л смляна канела

За глазурата:

  • 120 г крема сирене на стайна температура
  • 120 г пудра захар
  • 113 г несолено масло
  • ½ ч.л ексракт от ванилия

Начин на приготвяне
 

  • Поставете топлото мляко, разтопеното масло,захарта и активната суха мая и разбъркайте с миксера докато се разпени.
  • Добавете 240 грама универсално брашно и разбъркайте на ниска скорост до пълно комбиниране, след което извадете купата, покрийте я с найлоново фолио или кърпа и я поставете на топло място за 1час.
  • Върнете купата в миксера и разбъркайте добавете останалите 45 грама брашно с бакпулвера и солта, като използвате куката за тесто на ниска скорост, след което месете тестото в продължение на 5 до 6 минути.
  • Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност, след което го разточете с помощта на точилка, докато тестото стане с дебелина около 6 милиметра.
  • Разпределете омекналото масло по повърхността на тестото, като оставите 6 милиметра граница по краищата, след което поръсете маслото с тъмнокафява захар и канела.
  • Разточете тестото плътно, като започнете от дългия край.
  • Нарежете тестото на парчета с дебелина от 25 до 38 милиметра и ги поставете върху леко намазана с масло тава, след което ги покрийте с фолио или кърпа и ги поставете на топло място да втасат за 30 минути до 1 час.
  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Печене, регулирайте времето до 15 минути, след което натиснете Старт/Пауза,за да загреете.
  • Поставете парче пергаментова хартия върху предварително загрятата скара, след което подредете канелените рулца с разрязаната страна надолу върху хартията.
  • Разбийте всички съставки за глазурата с лъжица до получаване на гладка смес.
  • Извадете канелените рулца, когато са готови, намажете ги с глазурата от крема сирене и сервирайте.
Ключови думи десерт, Канелени рулца