Пиле с ориз

Пиле с ориз

Традиционен домашен вкус – пиле с ориз, както го обичаме.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 40 minutes
Общо време: 55 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Ориз, Пиле
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • 600 г пилешки бутчета
  • 250 г ориз
  • 750 мл вода
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин
  • нарязан магданоз
  • 1 кубче зеленчуков бульон

Начин на приготвяне
 

  • Измийте пилешките бутчета.
  • Напръскайте ги със зехтин,и ги овкусете със сол и черен пипер.
  • Поставете бутчетата в кошницата на Еър Фрайъра и пуснете програма AIR FRY на 205°C за 6 минути.
  • Извадете бутчетата и ги оставете настрани.
  • Добавете нарязания лук и моркови в кошницата като отново ги напръскайте със зехтин.
  • Пуснете програма BAKE на 180°C за 6 минути.
  • Извадете кошницата с нарязаните зеленчуци.
  • Добавете ориза към задушените зеленчуци и гответе на BAKE 160°C за 3-4 минути.
  • Добавете вода (3:1 съотношение с ориза).
  • Добаете кубчето бульон, и разбъркайте.
  • Поставете пилето върху ориза.
  • Пуснете програма BAKE на 160°C за 25 минути.
  • Когато ястието е готово, го оставете за няколко минути. Може да го поръсите с прясно нарязан магданоз.
  • Бон Апети!
Ключови думи Ориз, Пиле