Стек с аспержи

Стек с аспержи

Сочен стек с хрупкави аспержи – простота и вкус в една хапка!
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 16 minutes
Общо време: 31 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Аспержи, Стек
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

За стека:

  • 1 стек по избор
  • масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин

За чимичури:

  • 1 връзка магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 75 г зехтин
  • 25 г оцет
  • щипка чили
  • щипка риган
  • щипка сол
  • щипка червен пипер

За аспержите:

  • 1 връзка аспержи
  • чесън на прах
  • сол
  • зехтин

Начин на приготвяне
 

  • Първо пригответе чимичурито.
  • Нарежете на ситно магданоза и чесъна.
  • Смесете магданоза, чесъна, зехтина, оцета и останалите подправки за чимичури.Разбъркайте добре, и оставете сместа в хладилника.
  • Извадете стека от хладилника поне 30 минути преди готвене, за да достигне стайна температура.
  • Овкусете стека със сол и черен пипер.
  • Задайте предварително загряване на вашия Еър Фрайър.
  • Поставете стека в кошницата на Еър Фрайъра.
  • Задайте програма AIR FRY на 230°C за 8 минути.
  • Обърнете стека на половината време.
  • Минута преди да е приключила програмата, поставте бучка масло върху стека и поставете кошницата обратно.
  • Оставете стека да си почине 10 минути.
  • Измийте и подрежете долната част на аспержите.
  • Овкусете със сол, черен пипер и чесън на прах.
  • Добавете зехтин и разбъркайте.
  • Пуснете програма AIR FRY 190°C за 8 минути.
  • Сервирайте стека заедно с аспержите и чимичурито.
  • Бон Апети!
Ключови думи Аспержи, Стек