Пикантно шпиковано брюкселско зеле

Пикантно шпиковано брюкселско зеле

Насладете се на пикантното и ароматно брюкселско зеле с бекон, което е идеално за всяко ястие или като гарнитура!
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Брюкселско зеле
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 2 ленти бекон, нарязан на парчета
  • 250 г брюкселско зеле, нарязанона четвъртинки
  • 1 с.л зехтин
  • ½ ч.л сол
  • 2 с.л портокалов мармалад
  • 1 дижонска горчица
  • 1 с.л кафява захар
  • 1 ч.л ябълков оцет
  • ¼ ч.л прясно смлян черен пипер
  • 85 г Пекорино Романо, настърган

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията Air Fry , настройте температурата на 170°C и времето на 8 минути. Докоснете Start/Pause, за да загреете фурната.
  • Поставете нарязаните ленти бекон върху тавата на фритюрника. Поставете тавата на ниво 5 в предварително загрятата фурна. Поставете втора тава на ниво 2, за да уловите мазнината, която може да капе по време на готвенето.
  • Извадете бекона, когато е готов, и го нарежете на малки парчета.
  • Изберете функцията Air Fry отново, настройте температурата на 205°C и времето на 14 минути. Докоснете Start/Pause, за да започнете.
  • Поставете нарязаното брюкселско зеле в голяма купа. Добавете 1 супена лъжица зехтин и 1/2 чаена лъжичка сол. Разбъркайте добре и поставете зелето върху тавата за фритюрник.
  • Поставете тавата за фритюрник в предварително загрятата фурна на ниво 5. Докоснете Start/Pause и гответе.
  • В голяма купа смесете портокаловия мармалад, горчицата, кафявата захар, ябълковия оцет, черния пипер и 1 чаена лъжичка сол. Разбийте добре, докато сосът стане гладък.
  • Извадете брюкселското зеле, когато е готово, и го объркайте със соса от портокалов мармалад и парченца бекон. Поръсете с настърганото Пекорино Романо и сервирайте.
Ключови думи Брюкселско зеле