Шницел от патладжан
Вегетариански шницели за ценители, приготвен бързо, лесно и без излишни мазнини.
Време за подготовка: 8 mins
Време за готвене: 8 mins
Общо време: 16 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Средиземноморска
Ключови думи: Патладжан
- 1 патладжан нарязан на ленти с дебелина 13 мм
- 1 яйце разбито
- 115 г италианска галета
- 60 г брашно
- 15 мл мляко
- 3 г сол
- 1 г черен пипер
- зехтин за намазване
Разбийте заедно яйцето и млякото в плитка купа. В отделен съд комбинирайте галетата, солта и черния пипер.
Нарежете патладжана на резени с дебелина 13 мм.
Покрийте резените патладжани с брашно, след това потопете в яйцето и накрая оваляйте в галета. След това отново потопете в яйце и пак в галета.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
Намажете всяка от страните на резените патладжани със зехтин.
Поставете резените на един ред в предварително загретия air fryer гответе на 205 градуса за 8 минути. Може да работите на партиди.
Обърнете патладжаните по средата на готвенето.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!