Шницел от патладжан

Шницел от патладжан

Шницел от патладжан

Шницел от патладжан

Вегетариански шницели за ценители, приготвен бързо, лесно и без излишни мазнини.
Време за подготовка: 8 mins
Време за готвене: 8 mins
Общо време: 16 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Средиземноморска
Ключови думи: Патладжан

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 1 патладжан нарязан на ленти с дебелина 13 мм
  • 1 яйце разбито
  • 115 г италианска галета
  • 60 г брашно
  • 15 мл мляко
  • 3 г сол
  • 1 г черен пипер
  • зехтин за намазване

Начин на приготвяне
 

  • Разбийте заедно яйцето и млякото в плитка купа. В отделен съд комбинирайте галетата, солта и черния пипер.
  • Нарежете патладжана на резени с дебелина 13 мм.
  • Покрийте резените патладжани с брашно, след това потопете в яйцето и накрая оваляйте в галета. След това отново потопете в яйце и пак в галета.
  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
  • Намажете всяка от страните на резените патладжани със зехтин.
  • Поставете резените на един ред в предварително загретия air fryer гответе на 205 градуса за 8 минути. Може да работите на партиди.
  • Обърнете патладжаните по средата на готвенето.
Ключови думи Патладжан
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating