Печен патладжан

Печен патладжан

Печен патладжан

Печен патладжан

Здравословна версия на така любимия ни пържен патладжан. Приготвен без пържене и с до 85% по малко мазнини, но със същия невероятен вкус.
Време за подготовка: 5 mins
Време за готвене: 10 mins
Общо време: 15 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Патладжан
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 1 патладжан обелен и нарязан на резени с дебелина 13 мм
  • 30 мл зехтин
  • 3 г сол
  • 2 г чесън на прах
  • 1 г черен пипер
  • 1 г лук на прах
  • 1 г кимион

Начин на приготвяне
 

  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
  • Нарежете обеления патладжан на резени с дебелина 13 мм.
  • Смесете зехтина и подправките в голяма купа, разбъркайте, добавете патладжана и отново разбъркайте хубаво.
  • Поставете патладжана в загретия air fryer и гответе на 205 градуса за 10 минути.
Ключови думи Патладжан
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating