Чипс от авокадо

Чипс от авокадо

Не просто чипс, а чипс от авокадо – любимо за малки и големи.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 9 minutes
Общо време: 24 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Авокадо
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • 60 г обикновено брашно
  • 2 г чесън на прах
  • 106 г панко галета
  • 2 г лук на прах
  • пушен червен пипер на вкус
  • кайенски пипер на вкус
  • 2 разбити яйца
  • 43 г настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 авокадо, обелени, почистени и нарязани
  • спрей с мазнина
  • кетчуп или ранчо сос за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • Поставете брашното, чесъна на прах, лука на прах, пушения червен пипер и лютия червен пипер в малка купа, сложете разбитите яйца в отделна малка купа и смесете панировката, пармезана сирене, сол и черен пипер в трета малкакупа.
  • Нарязаното авокадо, оваляте първо в брашното, после в яйцето и след това в галетата, като притискате внимателно галетата с ръце.
  • Поставете покритото авокадо върху поднос и го напръскайте от всички страни с мазнина.
  • Поставете скарата в кошницата на Cosori, след което поставете нарязнатите парзета авокадо върху скарата.
  • Изберете функцията Air Fry , настройте температурата на 195° времето на 9 минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза).
  • Извадете чипса от авокадо, когато е готов, и го поднесете с любимия си сос.
Ключови думи Авокадо