Говеждо задушено със зеленчуци и червено вино

Говеждо задушено със зеленчуци и червено вино

Насладете се на богато и ароматно говеждо, приготвено бавно с бекон, гъби и червено вино – перфектната вечеря за специални моменти.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 2 hours 48 minutes
Общо време: 3 hours 3 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Говеждо, Джолан
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori

Съставки
  

  • 907 г обезкостен печен джолан нарязан на 5-сантиметрови кубчета
  • 1 морков, обелен и нарязан на едро
  • 1 глава лук
  • 226 г гъби, нарязани на четвъртинки
  • 1 ч.л лъжичка сол
  • ½ ч.л лъжичка смлян черен пипер
  • 31 г обикновено брашно
  • 236 г червено вино
  • 473 г бульон от говеждо месо
  • 1 с.л доматено пюре
  • 2 скилидки чесън
  • ½ мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 236 г пресен или замразен перлен лук
  • Магданоз, нарязан, за украса

Начин на приготвяне
 

  • Загрейте уреда за готвене под налягане COSORI на висока температура за около 18 минути, след което го изключете.
  • Във вътрешния съд на уреда добавете маслото от гроздови семки и бекона. Запържете бекона за около 5 минути, докато стане хрупкав. Извадете го с решетъчна лъжица и го оставете настрана върху хартиена кърпа.
  • Подсушете печеното говеждо месо с хартиени кърпи. Добавете го на порции във вътрешния съд и го запечатайте от всички страни с помощта на щипки. След това го извадете и оставете настрана заедно с бекона.
  • Добавете морковите, лука и гъбите във вътрешния съд и ги задушете, докато лукът стане прозрачен.
  • Върнете говеждото и бекона в тенджерата. Подправете със сол, черен пипер и поръсете с брашното. Разбъркайте добре и гответе около 3 минути, докато брашното се поеме.
  • Добавете червеното вино, бульона от говеждо месо, доматеното пюре, чесъна, мащерката, дафиновия лист и перления лук. Разбъркайте и изключете функцията пържене.
  • Поставете капака на уреда за готвене под налягане и плъзнете превключвателя за освобождаване на парата в положение „Vent".
  • Изберете функцията за бавно готвене (Slow Cook) на висока температура (High) и настройте времето на 2,5 часа. Натиснете Start.
  • След като готвенето приключи, отворете капака внимателно и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  • Сервирайте с нарязан пресен магданоз. Най-добре се поднася с картофено пюре, пилаф от бял ориз или паста.
Ключови думи Говеждо, Джолан