Пилешки бутчета с картофи, топки моцарела и ябълков крамбъл
/by Валентина Найденова
Пилешки бутчета с картофи, топки моцарела и ябълков крамбъл
Сготвихме цяло меню в един уред: сочно пилешко с картофи, хрупкави топки моцарела и ароматен ябълков крамбъл. Turbo Tower се справя с всичко – бързо, лесно и без компромис с вкуса!
Време за подготовка: 35 minutes mins
Време за готвене: 17 minutes mins
Общо време: 52 minutes mins
Тип ястие: Десерт, Основно ястие, Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Моцарела, Пилешки бутчета, Ябълки
Порции: 2
Нужни уреди
- 1 купа за разбъркване
- 2 малки огнеупорни съда (за крамбъла)
Съставки
За бутчетата:
- 4 пилешки бутчета с кожа и кост
- 300 г сладки картофи (оранжеви и лилави)
- 1 ч.л чесън на прах
- 1 с.л зехтин
- 2 с.л пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
За топки моцарела със спанак и морков:
- 12 мини топки моцарела
- ½ ч.л сушен риган
- 1 чаша галета (или панко)
- ½ чаша брашно
- 1 яйце
- 1 морков (настърган)
- 1 чаша спанак
За ябълковия крамбъл:
- 1 голяма ябълка
- ½ ч.л канела
- 2 с.л овесени ядки
- 2 с.л бадемово брашно
- 1 с.л масло
- 1 ч.л мед/кленов сироп
Начин на приготвяне
Приготвяне на бутчетата:
- Овкусете пилешките бутчета с чесън на прах, червен пипер, сол и черен пипер.
- Разбъркайте нарязаните на кубчета картофи със зехтин и щипка сол.
- Поставете картофите на дъното на втората кошница, а отгоре сложете пилешките бутчета.
Приготвяне на моцарелените топки:
- В три отделни купи поставете галета, разбито яйце и брашно.
- Оваляйте всяка топка моцарела в следния ред – брашно, яйце, галета.
- Поставете ги във фризера за 10 минути (тази стъпка ще стегне моцарелата и ще предотврати разтапянето ѝ във въздушния фритюрник).
Приготвяне на ябълковия крамбъл:
- Смесете нарязаните ябълки с канела и ги сложете в малък огнеупорен съд.
- Комбинирайте овесени ядки, бадемово брашно, мед и масло в купа, за да получите ронлива смес, и поръсете я върху ябълките.
Последна стъпка:
- В първата кошница поставете топките моцарела и ги гответе за 5 минути на 200 °C, на програма Air Fry, докато станат златисти и хрупкави.
- Поставете скарата във втората кошница, над пилето. Изберете програма Air Fry на 195°C за 12 минути.
Бележки
Сервирайте основното ястие с песто от босилек, а десерта с топка ванилов сладолед.
Сервирайте моцарелените топки върху спанак и поръсете с настъргани моркови отгоре.
Ключови думи Моцарела, Пилешки бутчета, Ябълки













Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!