Пилешки бутчета с гарам масала
Пикантни пилешки бутчета с индийски микс от подправки гарам масала.
Време за подготовка: 1 hr
Време за готвене: 20 mins
Общо време: 1 hr 20 mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
- 79 мл кокосово мляко
- 24 г доматено пюре
- 3 г гарам масала
- 2 г кимион
- 3 г куркума
- 2 г кардамон
- 3 г чесън на прах
- 25 г джинджифил настърган
- 5 г сол
- 4 пилешки бутчета
Смесете в купа всички съставки освен пилето и разбъркайте.
Потопете пилешките бутчета в кокосовата марината и оваляйте, така че да се покрият добре. Оставете да се мариноват за 1 час в хладилник.
Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете start/pause.
Извадете пилешките бутчета от хладилника и поставете в загретия air fryer.
Гответе на 175 градуса за 20 минути.
Сервирайте със задушен ориз басмати.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!