Пържени картофи в стил Кейджън
Още една вариация на любимите ни пържени картофки, този път в автентичен Кейджън стил.
Време за подготовка: 30 minutes mins
Време за готвене: 28 minutes mins
Общо време: 58 minutes mins
Тип ястие: Гарнитура
Кухня: Американска
Ключови думи: Картофки, Кейджън
- 2 червени картофа обелени и нарязани на ленти с размер 75х25 мм.
- 1 л студена вода
- 15 мл олио
- 7 г Кейджън подправка
- 1 г кайенски пипер
- кетчуп или друг сос за сервиране
Нарежете картофите на ленти с размер 75х25 мм и ги накиснете във вода за 15 минути.
Изцедете картофите, измийте със студена вода и подсушете с кухненска хартия.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 195 градуса и натиснете Start/Pause.
Добавете олиото към картофите и разбъркайте, за да се покрият равномерно.
Сложете картофите в предварително загретия air fryer.
Изберете програма “French Fries”, настройте таймера на 28 минути и натиснете Start/Pause. Не забравяйте да разбъркате като разклатите кошницата по средата на готвенето (функцията “Shake” за напомняне ще ви уведоми кога).
Извадете кошницата, когато готвенето приключи и овкусете картофите с кейджън подправка и кайенски пипер.
Сервирайте с кетчуп или друг сос.
Смесете следните подправки, за да направите Кейджън подправка у дома: - 4 с. л. морска сол
- 2 с. л. сух чесън
- 2 с. л. сух лук
- 2 с. л. червен пипер
- 1 с. л. риган
- 1 с. л. мащерка
- 1 с. л. черен пипер на зърна
- 1 с. л. кайенски пипер
Ключови думи Картофки, Кейджън
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!