Пиле с ориз по японски

Пиле с ориз по японски

Едно ястие вдъхновено от традиционната японска кухня.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 20 minutes
Общо време: 30 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Японска
Ключови думи: Ориз, Пиле
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry
  • 1 Тенджера или оризоварка

Съставки
  

  • 1 чаша Японски лепкав ориз (известен още като сладък ориз или ориз мочи) 
  • 2 чаши вода
  • 2 пилешки гърди
  • 2 с.л соев сос
  • 1 с.л мирин
  • 1 с.л оризов оцет
  • 1 ч.л сусамово масло 
  • 1 ч.л захар
  • 1 глава броколи
  • 250 г червени чушки
  • 1 бр бял лук
  • 1 бр бок чой
  • 100 г зелен фасул
  • 8 бр гъби
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л джинджифил
  • 1 чаша зелен лук
  • 2 с.л соев сос
  • 2 с.л сусамово семе

Начин на приготвяне
 

  • Изплакнете ориза в студена вода, докато водата се избистри. 
  • Сварете ориза в оризоварка или в тенджера според инструкциите на опаковката. Оставете настрана.
  • В купа смесете соевия сос, мирина, оризовия оцет, сусамовото олио и захарта, за да приготвите маринатата за пилето.
  • Нарежете пилешките гърди на парчета с големина на хапка.
  • Поставете пилето в маринатата и го накиснете. Оставте в хладилника за поне 30 минути или за цяла нощ, за да се семесят максимално добре вкусовете. 
  • Нарежете броколите на розички. Нарежете червената чушка, лука и гъбите. Нарежете бок чой и зеления фасул.
  • Овкусете зеленчуците с нарязан на ситно чесън, джинджифил, зелен лук и соев сос.
  • Поставете маринованото пиле в едната кошница на фритюрника.
  • Изберете Зона 1 и функцията Air Fry, след което задайте температура 180°C (356°F) и време 10 минути.
  • В другата кошница на фритюрника поставете подготвените зеленчуци.
  • Изберете Зона 2 и функцията Air Fry , след което задайте температура 180°C (356°F) и време 8 минути.
  • Натиснете Sync (Синхронизиране), за да сте сигурни, че двете кошници ще бъдат готови по едно и също време.
  • Натиснете Start/Pause, за да започнете готвенето.
  • След като пилето и зеленчуците са готови, ги смесете в купа и разбъркайте внимателно, за да се смесят.
  • Сервирайте пилешкото месо и зеленчуците върху сварения ориз.
Ключови думи Ориз, Пиле