Пилешки филета “Кейжън” стил

Пилешки филета в “Кейжън” стил

Пилешки филета “Кейжън” стил

Пилешки филета в “Кейжън” стил

Хрупкаво панирано пиле приготвено у дома? Да възможно е с Cosori.
Време за подготовка: 5 hrs 15 mins
Време за готвене: 10 mins
Общо време: 5 hrs 25 mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Пиле
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

  • 450 г пилешки филета
  • 355 мл мътеница* (buttermilk)
  • 10 мл лют сос
  • 180 г брашно
  • 15 г сол
  • 4 г черен пипер
  • 7 г чесън на прах
  • 5 г лук на прах
  • 5 г червен пипер
  • 3 г горчица на прах
  • 2 г лют червен пипер
  • 12 г царевично нишесте
  • мазнина за готвене 

Начин на приготвяне
 

  • Мариновайте пилешките филета в мътеница и лют сос за четири часа или през нощта.
  • Прибавете в голяма купа всички останали съставки и разбъркайте хубаво.
  • Оваляйте маринованото пиле в сместа от брашно и изтръскайте, за да падне излишното.
  • Смесете ⅓ от марината със сместа от брашно и разбъркайте хубаво. Така ще образувате малки снежинки.
  • Оставете пилето да престои един час докато покритието му стане лепкаво и потопете филетата обратно в брашното. Оставете настрана.
  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете start/pause.
  • Намажете с мазнина всяка от страните на филетата и поставете в загретия air fryer.
  • Гответе на 205 градуса за 10 минути до златист загар.

Бележки

*може да заместите мътеницата с айрян, разредена заквасена сметана или прясно мляко с добавено малко количество лимонов сок или оцет.
Ключови думи Пиле
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating