Крем от печен боб и праз и мини стек от броколи

Крем от печен боб и праз и мини стек от броколи

Вкусен крем от печен боб и праз, съчетан с мини стек от броколи – перфектна комбинация за здравословен и питателен обяд.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 40 minutes
Общо време: 1 hour
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Вегетарианска
Ключови думи: Броколи, Стек
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За крема от боб:

  • 300 г сварен маслен боб
  • 1 бр праз
  • 1 бр червена чушка
  • 1 с.л червена чушка
  • 2 с.л зехтин
  • 10 г риган

За стека от броколи:

  • 300 гр броколи
  • 3 с.л зехтин
  • 1 ч.л пушена сол
  • ½ ч.л черен пипер

Начин на приготвяне
 

  • В тигана задушавме празът и чушката в малко зехтин. Посоляваме докато омекне, оставяме настрана в  гювече.
  • Овкусяме броколите със зехтин и черен пипер
  • Слагаме боба, задушения праз, чушка и подправките за крема от боб в тавичка като поставяме в лявата част на COSORI Air Fryer, покриваме със фолио, избираме ZONE 1 на функцията Bake за 30 минути на 220 градуса.
  • След като са минали 20 минути от началото на готвенето на боба натискаме бутона за пауза, отваряме кошницата и поставяме вдясно броколите като отново посоляваме. Махаме и фолиото от боба. Избираме  ZONE 2  на функцията Roast за 10 минути на 190 градуса.
  • След приключването и на двете програми изваждаме боба и го поставяме в блендер, при нуьда добавяме още сол и зехтин. Блендираме до хомогенна смес.
  • Сервираме със сос чимичури. Бон Апети!
Ключови думи Броколи, Стек

Автор