Запържени гъби с патладжан

Запържени гъби с патладжан

Бързо, лесно и изключително вкусно.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Гъби, Патладжан
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • ½ голям патладжан, нарязан на кубчета
  • 7 гъби кремини, нарязани на четвъртинки
  • 30 мл соев сос
  • 15 мл сос хойсин
  • 15 г мед
  • 7 мл оризов винен оцет
  • 1 г сусамово масло
  • ориз сварен, за сервиране
  • 1 зелен лук, нарязан за украса

Начин на приготвяне
 

  • Комбинирайте всички съставки, с изключение на ориза и зеления лук, в найлонов плик, който може да се затваря.
  • Мариновайте патладжана и гъбите заоколо 10 минути на стайна температура.
  • Отцедете и изхвърлете маринатата.
  • Поставете патладжана и гъбите директно в кошницата на фритюрника без скарата.
  • Изберете функцията Veggies(Зеленчуци), настройте времето на 12минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза).
  • След като са готови, извадете патладжана и гъбите и ги поднесете върху ориз,гарнирани със зеления лук.
Ключови думи Гъби, Патладжан