Пиле на грил с подправки

Пиле на грил с подправки

Изкусително ароматно и хрупкаво отвън, нежно и сочно отвътре – идеално за всяко лятно барбекю.
Време за подготовка: 30 minutes
Време за готвене: 1 hour
Общо време: 1 hour 30 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • 1 цяло пиле от 4 килограма
  • с.л зехтин
  • 2 ч.л кошерна сол
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 ч.л смляна мащерка
  • ½ ч.л горчица на прах
  • 1 ч.л чесън на прах
  • 1 ч.л лук на прах
  • ½ ч.л смлян черен пипер
  • 1 лимон, нарязан на парчета
  • люспеста сол, за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • Извадете пилето от хладилника 30 минути преди готвенето.
  • Извадете скарата от кошницата на фритюрника COSORI.
  • Подсушете пилето със салфетки отвътре и отвън, след което втрийте зехтина по цялото му тяло, включително и под кожата, където е възможно.
  • Смесете подправките в малка купа.
  • Овкусете цялото пиле със сместа от подправки,включително и вътрешността му. Поставете една от половинките на лимона вътре, а след това съединете краката с помощта на кухненски канап.
  • Поставете пилето с гърдите надолу директно в кошницата на фритюрника.
  • Обърнете пилето, така че гърдите да са нагоре.
  • Изберете функцията Пържене на горещ въздух,настройте температурата на 180 °C и времето на 30минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете пилето, когато е готово, и го оставете дапочине за 10 минути.
  • Нарежете пилето на грил, поръсете с люспеста сол и сервирайте.
Ключови думи Пиле