Дърпано телешко с меки хлебчета

Дърпано телешко с меки хлебчета

Съвършена комбинация от нежно месо и пухкави хлебчета, която ще накара всеки да поиска още.
Време за готвене: 30 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Телешко
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

  • 1 кг телешки бут
  • 2 с.л горчица
  • 1 ч.л сол
  • 1 ч.л черен пипер
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 нарязан праз
  • 1 нарязан бял лук
  • 1 нарязан домат
  • 3 скилидки чесън
  • 3 стръкчета прясна мащерка
  • 500 г брашно
  • 3 с.л захар
  • 3 ч.л сол
  • ч.л мая
  • 2 бр яйца
  • 2 с.л разтопено масло
  • 1 чаша вода
  • 2 бр червен лук
  • 1 чаша оцет (бял или ябълков)
  •  подправки на зърна (като  черен пипер, синапено семе, семена от кориандър и др.)
  • 1 с.л майонеза

Начин на приготвяне
 

  • Подсушете телешкия бут с домакинска хартия, за да отстраните излишната влага.
  • Намажете телешкото месо с горчица, така че да се покрие равномерно.
  • В малка купа смесете солта, черения пипер и червения пипер. Втрийте тази смес в телешкото месо.
  • Смесете нарязания праз, белия лук, доматите, счукания чесън и прясната мащерка в тава и поставете телешкото месо отгоре.
  • Увийте тавата плътно с алуминиево фолио.
  • Поставете тавата в кошницата на фритюрника без разделителя.
  • Изберете Grandzone и функцията Roast, нагласете температурата на 160°C (320°F) и времето на 3 часа и 30 минути. Натиснете Start/Pause.
  • В голяма купа смесете брашното, захарта, солта и маята.
  • Добавете яйцето, разтопеното масло и водата и разбъркайте, докато се получи лепкаво тесто.
  • Използвайте метода за тесто без месене, с разтягане и сгъване на всеки 20 минути за около час, докато тестото стане гладко и еластично.
  • Оставете тестото да втаса, докато телешкото месо се пече. Тестото трябва да удвои размера си
  • В тенджера смесете водата, оцета, солта, захарта и всички подправки. Оставете сместа да заври, като разбърквате, докато солта и захарта се разтворят.
  • Поставете нарязания на ситно червен лук в чист буркан или съд.
  • Залейте лука с горещата саламура, така че да е напълно покрит.
  • Оставете маринования лук да се охлади до стайна температура, след което го покрийте и оставете в хладилника за поне няколко часа, преди да го сервирате.
  • След като телешкото месо е готово, извадете го от фритюрника и го оставете на стайна температура, докато печете хляба.
  • Разделете тестото на 8 еднакви по големина топки.
  • Покрийте вътрешността на кошницата на фритюрника с хартия за печене ( дъното и стените), за да предотвратите залепването на тестото по кошницата.
  • Поставете топките тесто в кошницата и ги оставете да втасат, докато удвоят размера си.
  • Намажете топките с яйце и изпечете хляба.
  • Изберете Grandzone и функцията Bake , настройте температурата на 170°C (338°F) и времето на 25 минути и натиснете Start/Pause.
  • Печете в продължение на 25 минути или докато хлябът придобие златистокафяв цвят и при докосване на долната му част, се чуе звук.
  • Премахнете фолиото от тавата за телешко месо.
  • С помощта на две вилици нарежете телешкото месо на парченца, като го смесите със сварените зеленчуци и билки в тавата.
  • Направете сандвичите: 
  • Нарежете прясно изпечените хлебчета на половинки. 
  • Намажете обилно двете половини на хляба с майонеза. 
  • Наредете накъсаното телешко месо върху едната половина на хляба. 
  • Поставете маринования лук върху накъсаното телешко месо. 
  • Поставете другата половина от хляба отгоре, за да завършите сандвича. 
Ключови думи Телешко