Вкусни безглутенови кексчета

Вкусни безглутенови кексчета

Насладете се на тези вкусни и ароматни кексчета, идеални за есента.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Кексчета
Порции: 9

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

За кексчетата:

  • 2 яйца
  • 225 г тиквено пюре
  • 150 г захар
  • 120 мл растително масло
  • 1 ч.л ванилия
  • 120 г безглутеново брашно
  • 1 ч.л подправка за тиквен пай
  • 1 ч.л бакплувер
  • ч.л сода бикарбонат
  • ½ сол

За глазурата:

  • 226 г крема сирене (1 блокче), омекнало до стайна температура
  • 113 г несолено масло, стайна температура
  • ½ ч.л ванилия
  • 98 г пудра захар
  • 1 с.л подправка за тиквен пай

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията Bake , настройте температурата на 160°C и времето на 12 минути. Натиснете Start/Pause, за да се загрее.
  • Пасирайте тиквеното пюре в купа и го смесете с яйцата и растителното масло.В голяма купа смесете сухите съставки – брашното, захарта, подправката за тиквен пай, бакпулвера, содата и солта. Разбийте ги добре с миксер.
  • Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, докато се смесят.
  • Напълнете всяка форма за кексче на 2/3 с тесто и ги поставете върху тавата.
  • Поставете тавата за кексчета на ниво 5 в предварително загрятия фритюрник и започнете готвенето.
  • За глазурата смесете крема сиренето, маслото и екстракта от ванилия в купата на миксера и разбийте на висока скорост до пухкава смес. Намалете скоростта и добавете пудрата захар на части, като разбивате след всяко добавяне.
  • Когато кексчетата са готови, оставете ги да изстинат на стайна температура.
  • Намажете ги с глазурата от крема сирене и ги поръсете с подправка за тиквен пай.
  • Сервирайте и се наслаждавайте на тези вкусни безглутенови кексчета.
Ключови думи Кексчета