Селски тарт с круши и орехи

Селски тарт с круши и орехи

Един традиционен десерт с невероятен аромат и вкус.
Време за подготовка: 1 hour 10 minutes
Време за готвене: 45 minutes
Общо време: 1 hour 55 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Тарт

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

За тестото

  • 100 г брашно
  • 1 г сол
  • 12 г кристална захар
  • 84 г несолено краве масло студено и нарязано на парчета от 13мм
  • 30 мл вода ледно студена
  • 1 яйце разбито
  • 12 г кафява захар турбинадо
  • мазнина за готвене
  • 20 г мед
  • 5 мл вода
  • печени орехи нарязани

За плънката

  • 1 голяма круша обелена и нарязана на тънки филийки
  • 5 г царевично брашно
  • 24 г кафява захар
  • 1 г канела на прах
  • щипка сол

Начин на приготвяне
 

  • Смесете в голяма купа 90 гр. Брашно, солта и кристалната захар до пълното им смесване.
  • Прибавете маслото към брашното с помощта на миксер или като намачкате с ръце докато сместа наподобява едри трохи.
  • Добавете студената вода и разбъркайте хубаво.
  • Оформете тестото на топка, поставете в купа, покрийте с прозрачно фолио и охладете в хладилник за 1 час.
  • Смесете продуктите за плънката в купа и разбъркайте, така че да се смесят хубаво.
  • Разточете охладеното тесто до диаметър от 21 см.
  • Поръсете с 10 г брашно отгоре, като оставите краищата без брашно.
  • Подредете резените круши върху набрашнената част в декоративен кръг като ги застъпвате. Изсипете сока от крушите върху тарта и прегънете краищата навътре към плънката.
  • Покрийте краищата с разбитото яйце и поръсете с турбинадо захар. Оставете настрана.
  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 160 градуса и натиснете start/pause.
  • Намажете вашия air fryer с мазнина и поставете тарта вътре.
  • Изберете програма “bread”, настройте таймера на 45 минути и натиснете Start/pause.
  • Смесете меда и водата и намажете тарта, когато готвенето приключи.
  • Сервирайте с натрошени орехи.
Ключови думи Тарт
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating