Шоколадови бисквитки

Шоколадови бисквитки

Меки и сочни бисквитки с шоколадов чипс – перфектното съчетание от сладост и вкус, което ще ви накара да поискате още.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 8 minutes
Общо време: 18 minutes
Тип ястие: Десерт, Закуска
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Бисквити
Порции: 24 бисквитки

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 227 г несолено масло, стайна температура
  • 213 г светла кафява захар, опакована
  • 200 г пудра захар
  • 2 ч.л екстракт от ванилия
  • 384 г обикновено брашно
  • 1 ч.л бакпулвер
  • 1 ч.л сода бикарбонат
  • ½ ч.л сол
  • 340 г полусладък шоколадов чипс

Начин на приготвяне
 

  • Поставете маслото и двата вида захар в купата на миксера и разбийте на средна скорост, докато сместа стане леко и пухкаво. Остържете стените на купата с гумена шпатула, след което добавете яйцата и ванилията. Разбийте до получаване на пухкава смес.
  • В отделна купа пресейте брашното, бакпулвера, содата бикарбонат и солта.
  • Добавете сухите съставки в миксера и разбийте на ниска скорост, докато се смесят. Остържете стените на купата и добавете шоколадовия чипс, като разбърквате за 5-10 секунди
  • С помощта на черпак или лъжица поставете по 28 г тесто за всяка бисквитка върху тавата, като оставяте около 2,5 см разстояние между всяка купчинка. Оставете част от тестото в хладилника за втора партида.
  • Изберете функцията Печене, настройте температурата на 160°C и времето на 8 минути. Натиснете Старт/Пауза, за да загреете фурната.
  • Поставете тавата на ниво 5 в предварително загрятата фурна.
  • Извадете бисквитките, когато започнат да покафеняват по краищата, и ги оставете да се охладят. Те ще останат много меки, но ще се стегнат, докато се охлаждат.
  • Продължете да печете бисквитките на порции, след което ги сервирайте.
  • Насладете се на тези вкусни и ароматни бисквитки с шоколадов чипс!
Ключови думи Бисквити