Запечено яйце с бекон

Запечено яйце с бекон

Запечено яйце с бекон

Запечено яйце с бекон

Модерна версия на една класическа и любима на мнозина закуска – хемендекс.
Време за подготовка: 3 minutes
Време за готвене: 14 minutes
Общо време: 17 minutes
Тип ястие: Закуска
Кухня: Английска
Ключови думи: Бекон, Яйце
Порции: 3 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 3 яйца
  • 6 парчета бекон нарязани
  • 60 г бейби снапак почистен и измит
  • 120 мл готварска сметана
  • 15 г сирене Пармезан настъргано
  • сол и пипер на вкус
  • мазнина за готвене

Начин на приготвяне
 

  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
  • Намажете с мазнина 3 керамични купички (рамекини) с диаметър 76 мм.
  • Добавете по едно яйце във всяка купичка.
  • Пригответе бекона в тиган като запържите до хрупкаво, около 5 минути.
  • Добавете спанака към бекона и гответе около 2 минути.
  • Добавете сметаната и пармезана към тях, разбъркайте и гответе още около 2-3 минути.
  • Изсипете приготвената смес върху яйцата в купичките.
  • Поставете купичките в предварително загретия air fryer и гответе 4 минути на 175 градуса.
  • Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Ключови думи Бекон, Яйце
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating