Запечено яйце с бекон
Модерна версия на една класическа и любима на мнозина закуска – хемендекс.
Време за подготовка: 3 minutes mins
Време за готвене: 14 minutes mins
Общо време: 17 minutes mins
Тип ястие: Закуска
Кухня: Английска
Ключови думи: Бекон, Яйце
- 3 яйца
- 6 парчета бекон нарязани
- 60 г бейби снапак почистен и измит
- 120 мл готварска сметана
- 15 г сирене Пармезан настъргано
- сол и пипер на вкус
- мазнина за готвене
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
Намажете с мазнина 3 керамични купички (рамекини) с диаметър 76 мм.
Добавете по едно яйце във всяка купичка.
Пригответе бекона в тиган като запържите до хрупкаво, около 5 минути.
Добавете спанака към бекона и гответе около 2 минути.
Добавете сметаната и пармезана към тях, разбъркайте и гответе още около 2-3 минути.
Изсипете приготвената смес върху яйцата в купичките.
Поставете купичките в предварително загретия air fryer и гответе 4 минути на 175 градуса.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!