Пиле с ориз по японски
/by Cosori Bulgaria
Пиле с ориз по японски
Едно ястие вдъхновено от традиционната японска кухня.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 20 minutes mins
Общо време: 30 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Японска
Ключови думи: Ориз, Пиле
Порции: 2
Нужни уреди
- 1 Cosori Dual Blaze TwinFry
- 1 Тенджера или оризоварка
Съставки
- 1 чаша Японски лепкав ориз (известен още като сладък ориз или ориз мочи)
- 2 чаши вода
- 2 пилешки гърди
- 2 с.л соев сос
- 1 с.л мирин
- 1 с.л оризов оцет
- 1 ч.л сусамово масло
- 1 ч.л захар
- 1 глава броколи
- 250 г червени чушки
- 1 бр бял лук
- 1 бр бок чой
- 100 г зелен фасул
- 8 бр гъби
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л джинджифил
- 1 чаша зелен лук
- 2 с.л соев сос
- 2 с.л сусамово семе
Начин на приготвяне
- Изплакнете ориза в студена вода, докато водата се избистри.
- Сварете ориза в оризоварка или в тенджера според инструкциите на опаковката. Оставете настрана.
- В купа смесете соевия сос, мирина, оризовия оцет, сусамовото олио и захарта, за да приготвите маринатата за пилето.
- Нарежете пилешките гърди на парчета с големина на хапка.
- Поставете пилето в маринатата и го накиснете. Оставте в хладилника за поне 30 минути или за цяла нощ, за да се семесят максимално добре вкусовете.
- Нарежете броколите на розички. Нарежете червената чушка, лука и гъбите. Нарежете бок чой и зеления фасул.
- Овкусете зеленчуците с нарязан на ситно чесън, джинджифил, зелен лук и соев сос.
- Поставете маринованото пиле в едната кошница на фритюрника.
- Изберете Зона 1 и функцията Air Fry, след което задайте температура 180°C (356°F) и време 10 минути.
- В другата кошница на фритюрника поставете подготвените зеленчуци.
- Изберете Зона 2 и функцията Air Fry , след което задайте температура 180°C (356°F) и време 8 минути.
- Натиснете Sync (Синхронизиране), за да сте сигурни, че двете кошници ще бъдат готови по едно и също време.
- Натиснете Start/Pause, за да започнете готвенето.
- След като пилето и зеленчуците са готови, ги смесете в купа и разбъркайте внимателно, за да се смесят.
- Сервирайте пилешкото месо и зеленчуците върху сварения ориз.
Ключови думи Ориз, Пиле












