Запържени гъби с патладжан
Бързо, лесно и изключително вкусно.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 12 minutes mins
Общо време: 22 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Гъби, Патладжан
- ½ голям патладжан, нарязан на кубчета
- 7 гъби кремини, нарязани на четвъртинки
- 30 мл соев сос
- 15 мл сос хойсин
- 15 г мед
- 7 мл оризов винен оцет
- 1 г сусамово масло
- ориз сварен, за сервиране
- 1 зелен лук, нарязан за украса
Комбинирайте всички съставки, с изключение на ориза и зеления лук, в найлонов плик, който може да се затваря. Мариновайте патладжана и гъбите заоколо 10 минути на стайна температура. Отцедете и изхвърлете маринатата. Поставете патладжана и гъбите директно в кошницата на фритюрника без скарата. Изберете функцията Veggies(Зеленчуци), настройте времето на 12минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза). След като са готови, извадете патладжана и гъбите и ги поднесете върху ориз,гарнирани със зеления лук.
Ключови думи Гъби, Патладжан