Обелете лука и изрежете горната част. Поставете върху дъска за рязане с отрязаната част надолу.
Разрежете лука в посока от центъра навън и надолу и направете 8 равномерно разположени резена. Уверете се, че прорезите пресичат всички слоеве на лука, но той остава свързан в центъра. Оставете настрана.
Оставете лука да престои във вода с лед за поне 2 часа, след това подсушете.
Смесете брашното, червения пипер, солта, чесъна на прах, лютия пипер, черния пипер, ригана и водата до образуването на каша.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
Изсипете сместа върху лука и разпределете, така че да се покрие добре по всички слоеве. След това поръсете горната и долната част с галета.
Намажете дъното на вашия air fryer с мазнина и поставете лука вътре и поръсете с мазнина.
Гответе лука на 205 градуса за 10 минути и след това гответе още 15 минути на 175 градуса.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!