Свински шишчета с терияки сос
Една комбинация за любителите на японската кухня. Вкусни свински шишчета с терияки сос.
Време за подготовка: 35 minutes mins
Време за готвене: 8 minutes mins
Общо време: 43 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Азиатска
Ключови думи: Свинско, Шишче
1 Cosori Pro Air Fryer
4 Дървени шишчета
- 8 г царевично брашно
- 118 мл вода
- 60 мл соев сос
- 55 г светла кафява захар
- 1 скилидка чесън смляна
- 2 г настърган джинджифил
- черен пипер на вкус
- 450 г свинско филе нарязано на кубчета от 4 см
- мазнина за готвене
- сол и черен пипер на вкус
Разбийте царевичното брашно и водата.
Смесете в малка касерола царевичната каша, соевия сос, захарта, чесъна и джинджифила. Гответе соса на силен огън докато заври и се сгъсти, около 5 минути.
Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се охлади.
Подредете свинското месо на шишчетата.
Мариновайте шишчетата с приготвения терияки сос за 30 минути.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
Поставете шишчетата в загретия air fryer и намажете с мазнина.
Изберете програма “Steak”, настройте на 8 минути и натиснете Start/Pause.
Мажете шишчетата с терияки сос на всеки 2 минути по време на готвенето.
Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.
Ключови думи Свинско, Шишче
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!