Свински шишчета с терияки сос

Свински шишчета с терияки сос

Свински шишчета с терияки сос

Свински шишчета с терияки сос

Една комбинация за любителите на японската кухня. Вкусни свински шишчета с терияки сос.
Време за подготовка: 35 minutes
Време за готвене: 8 minutes
Общо време: 43 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Азиатска
Ключови думи: Свинско, Шишче
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer
  • 4 Дървени шишчета

Съставки
  

  • 8 г царевично брашно
  • 118 мл вода
  • 60 мл соев сос
  • 55 г светла кафява захар
  • 1 скилидка чесън смляна
  • 2 г настърган джинджифил
  • черен пипер на вкус
  • 450 г свинско филе нарязано на кубчета от 4 см
  • мазнина за готвене
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Разбийте царевичното брашно и водата.
  • Смесете в малка касерола царевичната каша, соевия сос, захарта, чесъна и джинджифила. Гответе соса на силен огън докато заври и се сгъсти, около 5 минути.
  • Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се охлади.
  • Подредете свинското месо на шишчетата.
  • Мариновайте шишчетата с приготвения терияки сос за 30 минути.
  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
  • Поставете шишчетата в загретия air fryer и намажете с мазнина.
  • Изберете програма “Steak”, настройте на 8 минути и натиснете Start/Pause.
  • Мажете шишчетата с терияки сос на всеки 2 минути по време на готвенето.
  • Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.
Ключови думи Свинско, Шишче
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating