Пържени крилца с грилована царевица

Пържени крилца с грилована царевица

Пържени крилца с грилована царевица – вкусът на американската кухня.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 44 minutes
Общо време: 59 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Крилца
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За крилцата:

  • 350 г пилешки крилца
  • 1 с.л червен пипер
  • 1 ч.л сол
  • ½ ч.л чесън на прах
  • 1 ч.л лук на прах
  • с.л олио

За панировката:

  • 2 бр яйца
  • 60 г брашно
  • 40 г галета
  • 120 г корнфлейкс

За царевицата:

  • 2 бр царевица
  • 35 г масло
  • 10 г свежи билки – мащерка, риган,розмарин,магданоз,копър

Начин на приготвяне
 

  • Смесваме в купа всички необходими продукти за овкусяване на крилцата като прибавяме и тях.
  • В три купи подготвяме необходимите продукти за панировката. В първата купа разбиваме яйцата, във втората поставяме брашното, а в третата галетата и корнфлейкса
  • Овалваме всяко крилце в брашно, после яйце и накрая в корнфлейкс. 
  • Подреждаме в лявата част на кошницата, върху грил приставката. Избираме ZONE 1 на функция Airfry за 24 минути на 170 градуса и натискаме бутона за старт.
  • В купичка смесваме маслото, заедно с всички свежи билки. 
  • Във фолио овиваме царевичките заедно с 1 ч.л. вода и 1 ч.л. от маслото с билки.
  • Натискаме бутона за стоп, поставяме в дясната част на кошницата, избираме функцията Roast за 20 минути на 200 градуса и отново стартираме COSORI Air Fryer.
  • Готовите крилца и царевица, сервираме със сос от синьо сирене. Бон Апети!
Ключови думи Крилца

Автор