Пиле с пармезан

Пиле с пармезан

Пиле с пармезан – крехко и ароматно ястие с хрупкава коричка и кремообразна текстура, което носи уют и вкус във всяка хапка.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • 56 г панко галета
  • 20 г пармезан настърган
  • 2 обезкостени пилешки гърди, тънко нарязани
  • мазнина за готвене
  • 2 парчета сирене моцарела
  • 2 стръка магданоз, за украса
  • 60 г обикновено брашно

Начин на приготвяне
 

  • Смесете галетата и пармезана в среднакупа, сложете разбитото яйце в отделна купа и изсипете сместа в трета купа.
  • Потопете всяка пилешка гърда в брашното, след това в разбитото яйце и оваляйте в сместа от галета.
  • Напръскайте двете страни на пилето с мазнина.
  • Поставете скарата в кошницата на Cosori, след което поставете пилето върху скарата.
  • Изберете функцията Air Fry , настройте времето на 12минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза).
  • След 10 минути поставете по 1 парче сирене моцарела върху всяка гърда.
  • Когато пилето е готово, го извадете.
  • Сервирайте със сос маринара и украсете с прясно нарязания магданоз.
Ключови думи Пиле