Пиле с пармезан

Пиле с пармезан

Сочни пилешки гърди с хрупкава панировка с пармезан.
Време за подготовка: 10 mins
Време за готвене: 12 mins
Общо време: 22 mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

  • 56 г панко галета
  • 20 г Пармезан настърган
  • 2 2 обезкостени пилешки гърди (454 гр)
  • 60 г брашно
  • 2 яйца разбити
  • мазнина за готвене
  • 2 парчета сирене моцарела
  • сос Маринара за сервиране
  • 2 стръка пресен магданоз ситно нарязан, за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 180 градуса и натиснете start/pause.
  • Смесете в купа панко галетата и сиренето Пармезан.
  • Оваляйте пилето в брашното, след това потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в сместа от галета.
  • Добавете мазнина отгоре и поставете в загретия air fryer като може да добавите допълнително мазнина.
  • Гответе пилешките гърди на 180 градуса за 12 минути.
  • Поставете по 1 парче моцарела на всяка пилешка гърда, когато остават 2 минути от готвенето.
  • Сервирайте със сос маринара и пресен магданоз.
Ключови думи Пиле
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating