Пиле с пармезан
Сочни пилешки гърди с хрупкава панировка с пармезан.
Време за подготовка: 10 mins
Време за готвене: 12 mins
Общо време: 22 mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
- 56 г панко галета
- 20 г Пармезан настърган
- 2 2 обезкостени пилешки гърди (454 гр)
- 60 г брашно
- 2 яйца разбити
- мазнина за готвене
- 2 парчета сирене моцарела
- сос Маринара за сервиране
- 2 стръка пресен магданоз ситно нарязан, за сервиране
Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 180 градуса и натиснете start/pause.
Смесете в купа панко галетата и сиренето Пармезан.
Оваляйте пилето в брашното, след това потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в сместа от галета.
Добавете мазнина отгоре и поставете в загретия air fryer като може да добавите допълнително мазнина.
Гответе пилешките гърди на 180 градуса за 12 минути.
Поставете по 1 парче моцарела на всяка пилешка гърда, когато остават 2 минути от готвенето.
Сервирайте със сос маринара и пресен магданоз.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!