Шоколадово суфле

Шоколадово суфле

Шоколадово изкошение с течен център.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 7 minutes
Общо време: 1 hour 22 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Френска
Ключови думи: Суфле, Шоколад
Порции: 3 суфлета

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • 2 яйца големи
  • 70 г черен шоколад
  • 2 с.л. масло плюс още за намазване на купичките
  • 2 с.л. кристална захар
  • 1/2 ч.л. ванилия
  • щипка сол
  • какао за купичките

Начин на приготвяне
 

  • Намажете купичките по дъното и стените с масло и поръсете с какао.
  • Разтопете на водна баня шоколада заедно с маслото и оставете леко да изстине.
  • Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Добавете към шоколадовата смес жълтъците, половината захар, ванилията и солта. Разбъркайте добре.
  • Разбийте белтъците, като щом станат на пяна добавете бавно останалата захар. Бийте до твърди връхчета.
  • Нежно добавете на 2-3 пъти разбитите белтъци към шоколадовата смес.
  • Напълнете купичките на 3-4 от обема им и гответе на Air Fry на 160° за 7 минути с по-течен център и за 8-9 минути по-изпечени.
  • Може да сервирате с пудра захар или топка сладолед и хапвайте докато са топли.
Ключови думи Суфле, Шоколад
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating