Шишчета с тайландско говеждо и босилек

Шишчета с тайландско говеждо и босилек

Преливащи от вкус – тайландски шишчета с говеждо и свеж босилек.
Време за подготовка: 2 hours 10 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 2 hours 20 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Тайландска
Ключови думи: Шишче
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 2 рибай пържоли нарязани на кубчета 2,5см
  • 2 с.л соев сос
  • 2 с.л кафява захар
  • 2 с.л сок от лайм
  • 2 с.л растително масло
  • 1 с.л рибен сос
  • с.л азиатска люта паста
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 1 с.л нарязан лук
  • 1 ч.л прясно настърган джиджифил
  • 1 ч.л лимонова трева
  • ½ ч.л смлян кориандър
  • ½ ч.л смлян кимион
  • ½ ч.л смляна куркума
  • 5 г тайландски босилек(листа)

Начин на приготвяне
 

Приготвяне на маринатата:

  • В голяма купа разбийте заедно соевия сос, кафявата захар, сока от лайм, растителното масло, рибния сос и пастата sambal oelek. Добавете смления чесън, настъргания лук, настъргания джинджифил, пастата от лимонова трева, кориандъра, кимиона и куркумата. Разбъркайте добре.
  • Потопете парчетата пържола в маринатата, покрийте ги и оставете в хладилник за най-малко 2 часа (или до 5 часа за по-интензивен вкус).
  • Ако използвате дървени шишчета, накиснете ги във вода за 30 минути, за да не загорят. След това нанижете парчетата говеждо върху шишовете.
  • Поставете шишчетата върху тавата за храна и поставете тавата на ниво 2 във фурната.Изберете функцията Broil (Грил), настройте времето на 8 минути и натиснете Start/Pause.
  • След като шишчетата са готови, ги извадете и поднесете, поръсени със свежи листа тайландски босилек.
Ключови думи Шишче