Маслени бисквити с макадамия и мисо

Маслени бисквити с макадамия и мисо

Насладете се на маслени бисквити с макадамия и мисо – перфектният баланс между сладко и солено.
Време за подготовка: 45 minutes
Време за готвене: 11 minutes
Общо време: 56 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Вегетарианска
Ключови думи: Бисквити
Порции: 12

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За бисквитите:

  • 160 г масло
  • 10 г бяла мисо паста
  • 210 г кафява захар
  • 100 г бяла захар
  • 1 бр яйце
  • 1 ч.л ванилов ексракт
  • 270 г брашно
  • 1 ч.л сода
  • 170 г бял шоколад
  • 150 г макадамия

Начин на приготвяне
 

  • Първата стъпка е изпичането на ядките макадамия, поставяме хартия за печене върху дъното на кошницата на COSORI Air Fryer и изсипваме върху нея ядките. Избираме GRANDZONE на функция Bake на 180 градуса за 5 минути. 
  • В кухненски робот разбиваме заедно маслото, захарта до хомогенна смес, за около 5 минути. 
  • Добавяме яйцето , екстракта от ванилия и отново разбиваме. 
  • Нарязваме шоколада и ядките макдамия  на малки парчета и ги прибавяме към остналата смес, заедно с мисо пастата.
  • Получената смес оставяме в кутия или плик в хладилника за 30 минути.
  • В кошницата на COSORI Air Fryer поставяме грил приставките, като върху тях слагаме хартия за печене.
  • С лъжица за сладолед оформяме топчета, директно върху хартията.
  • С лъжица за сладолед оформяме топчета, директно върху хартията.
  • След като програмата свърши отваряме кошницата и оставяме бисквитите да изстинат, тъй като докато са горещи са много меки и чупливи.
  • Можем да сервираме с топка сладолед. Бон Апети!
Ключови думи Бисквити

Автор