Печено зеле с фъстъчено масло и басмати ориз

Печено зеле с фъстъчено масло и басмати ориз

Печено зеле с фъстъчено масло и басмати ориз – хрупкаво и ароматно вегетарианско удоволствие.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 33 minutes
Общо време: 48 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Вегетарианска
Ключови думи: Зеле, Ориз
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За зелето:

  • 500 гр зеле
  • 2 с.л фъстъчено масло
  • 2 с.л сусамово олио
  • 1 ч.л сол на люспи
  • с.л соев сос

За ориза:

  • 150 гр ориз Басмати
  • 1 с.л доматено паста
  • ½ с.л паста от чушки
  • 2 с.л зехтин
  • ½ ч.л сол
  • 350 гр вода

Начин на приготвяне
 

  • Началото на рецептата е да подготвим зелето като го измием добре и нарежем на шайби.
  • В купичка смесваме фътъченото масло, сусамовото олио, соевия сос и солта на люспи. Разбъркваме до хомогенна смес.
  • В касерола загряваме вода като разтваряме в нея пастата от домати и пастата от чушки. Добавяме зехтина и солта и разбъркваме добре.
  • Отваряме уреда COSORI Air Fryer и поставяме грил приставките на тях слагаме тавичка, в която изсипваме ориза. А върху него шайбите от зеле, които намазваме със сместа от фъстъчено масло. Сипваме и горещата течност и покриваме с фолио, за да се сготви ориза равномерно.
  • Избираме GRANDZONE на функция Bake za 27 минути на 190 градуса.
  • След края на програмата, махаме фолиото, избираме функцията Grill за 6 минути на 200 градуса.
  • Може да поднесем с таханов сос. Бон Апети!
Ключови думи Зеле, Ориз

Автор