Ню Йорк стрип стек с чимичури
Перфектно изпечен и крехък телешки стек, поднесен с ароматно чимичури. Перфектната кобинация.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 6 minutes mins
Общо време: 16 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Стек
За сос чимичури
- 60 мл екстра върджин зехтин
- 20 г пресен босилек
- 20 г кориандър
- 20 г магданоз
- 4 филета от аншоа
- 1 малък лук
- 2 скилидки чесън обелени
- сока на 1 лимон
- щипка червен пипер
За стека
- 12 мл растително масло
- 1 Ню Йорк стрип стек около 400 грама
- сол и черен пипер на вкус
Смесете съставките за чимичури в блендер и миксирайте до достигане на предпочитана консистенция на соса.
Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете start/pause.
Намажете олио върху стека и подправете със сол и черен пипер.
Поставете стека в загретия air fryer. Изберете опция “steak”, настройте таймера на 6 минути (за medium-rare) и натиснете start/pause.
Оставете стек да си почине за 5 минути, когато готвенето приключи. След това нарежете и сервирайте със соса чимичури.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!