Ню Йоркски стрип стек с чимичури

Ню Йорк стрип стек с чимичури

Ню Йоркски стрип стек с чимичури

Ню Йорк стрип стек с чимичури

Перфектно изпечен и крехък телешки стек, поднесен с ароматно чимичури. Перфектната кобинация.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 6 minutes
Общо време: 16 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Стек
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

За сос чимичури

  • 60 мл екстра върджин зехтин
  • 20 г пресен босилек
  • 20 г кориандър
  • 20 г магданоз
  • 4 филета от аншоа
  • 1 малък лук
  • 2 скилидки чесън обелени
  • сока на 1 лимон
  • щипка червен пипер

За стека

  • 12 мл растително масло
  • 1 Ню Йорк стрип стек около 400 грама
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Смесете съставките за чимичури в блендер и миксирайте до достигане на предпочитана консистенция на соса.
  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете start/pause.
  • Намажете олио върху стека и подправете със сол и черен пипер.
  • Поставете стека в загретия air fryer. Изберете опция “steak”, настройте таймера на 6 минути (за medium-rare) и натиснете start/pause.
  • Оставете стек да си почине за 5 минути, когато готвенето приключи. След това нарежете и сервирайте със соса чимичури.
Ключови думи Стек
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating