Фланк стек с балсамико и горчица
Фланк стекът е специфичен кът с по-малко съдържание на мазнини и изключителен аромат.
Време за подготовка: 2 hours hrs 10 minutes mins
Време за готвене: 6 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Стек
- 60 мл зехтин
- 60 мл балсамов оцет
- 36 г дижонска горчица
- 500 г телешки фланк стек
- 4 листа босилек нарязани
- сол и черен пипер на вкус
Смесете зехтина, оцета балсамико и горчицата и разбъркайте хубаво, за да направите марината.
Поставете стека директно в маринатата. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да се маринова в хладилник за 2 часа или през нощта.
Извадете от хладилника и оставете да се отпусне на стайна температура.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
Поставете стека в загрятия air fryer, изберете опция “Steak” и натиснете Start/Pause.
Разрежете под ъгъл, овкусете със сол и черен пипер и сервирайте с нарязания босилек.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!