Свинско бонфиле със брюкселско зеле

Свинско бонфиле със брюкселско зеле

Изкусително свинско бонфиле със златисто печено брюкселско зеле – перфектното сочно и здравословно ястие.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 1 hour 15 minutes
Общо време: 1 hour 35 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Свинско
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

  • 600 г свинско бонфиле с дебелина 2.5 см
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 2 стръкчета пресен розмарин
  • 2 с.л дижонска горчица
  • 2 с.л зехтин
  • 2 с.л мед
  • 2 с.л лимонов сок
  • 600 г брюкелско зеле
  • 2 с.л балсамов оцет

Начин на приготвяне
 

  • Подсушете свинското бонфиле с домакинска хартия.
  • В купа смесете сол, черен пипер, нарязан пресен розмарин, дижонска горчица, зехтин, мед и лимонов сок, за да приготвите марината.
  • Намажете с четка свинското бонфиле с маринатата, като се уверите, че е равноморено покрито. Оставете го да се маринова за поне 10 минути на стайна температура или за една нощ в хладилника, за по-наситен вкус.
  • Поставете маринованото свинско бонфиле в зона 1 на еър фрайъра
  • Изберете Зона 1 и функцията Roast , след което настройте температурата на 200°C (392°F) и времето на 12-16 минути, в зависимост от желаната степен на изпеченост.
  • Разрежете брюкселското зеле на две по дължина, като отстраните лошите листа.
  • Прехвърлете брюкселското зеле в купа и го овкусете със зехтин, сол и черен пипер.
  • Поставете подправеното брюкселско зеле в зона 2 на фритюрника.
  • Изберете Зона 2 и функцията Grill (Грил), след което настройте температурата на 240°C (464°F) и времето на 6 минути.
  • Изберете Sync, за да сте сигурни, че двете кошници ще бъдат готови по едно и също време.
  • Изберете Sync, за да сте сигурни, че двете кошници ще бъдат готови по едно и също време.
  • След като свинското бонфиле и брюкселското зеле са готови, извадете ги от кошниците на фритюрника.
  • Оставете свинското бонфиле да почине за няколко минути, преди да го нарежете.
  • Добавете балсамов оцет към свареното брюкселско зеле.
  • Поднесете нарязаното свинско бонфиле заедно с брюкселско зеле с балсамов оцет.
Ключови думи Свинско