Свински котлети на пара
/by Cosori Bulgaria
Свински котлети на пара
Сочни и крехки свински котлети, приготвени на пара за максимален вкус и минимална мазнина.
Време за подготовка: 20 minutes mins
Време за готвене: 14 minutes mins
Общо време: 34 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Котлети, Свинско
Порции: 4
Нужни уреди
- 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori CMC-CO601-SEU
Съставки
- 4 обезкостени котлета от свинско филе
- 2 ч.л сол
- 2 ч.л италиански подправки
- 1 ч.л смлян черен пипер
- 1 с.л олио от гроздови семки
- 354 мл вода
Начин на приготвяне
- В малка купа смесете солта, италианските подправки и черния пипер.
- Овкусете свинските котлети и от двете страни със сместа от подправки.
- Изберете функция Sauté (Пържене) на тенджерата под налягане COSORI, настройте температурата на висока, времето – 6 минути, и натиснете Start.
- Загрейте олиото, след което запържете по 2 котлета наведнъж за около 5 минути на страна, докато придобият златист цвят. Извадете ги и натиснете Cancel (Отказ).
- Изсипете водата във вътрешния съд и обезмаслете дъното, като внимателно го остържете със силиконова шпатула.
- Поставете котлетите върху решетка от намачкано фолио, като оформите стени около месото. Горната част трябва да остане отворена. (Ако е нужно, подредете котлетите един върху друг.)
- Поставете решетката за пара във вътрешния съд, след това поставете котлетите върху нея.
- Затворете капака на тенджерата.
- Изберете функция Meat/Poultry (Месо/Птици), изключете Keep Warm, задайте:Налягане: Високо , Време: 8 минути.След това натиснете Start.
- След като времето изтече, оставете тенджерата да освободи налягането по естествен начин за 5 минути, след което освободете остатъчното налягане ръчно, като превключите на Vent.
- Отворете внимателно капака и прехвърлете свинските котлети в чиния. Оставете да починат за 5 минути.
- Сервирайте със салата, картофи, ориз или зеленчуци по избор.
Ключови думи Котлети, Свинско












