Свински котлети на пара

Свински котлети на пара

Сочни и крехки свински котлети, приготвени на пара за максимален вкус и минимална мазнина.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 14 minutes
Общо време: 34 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Котлети, Свинско
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori CMC-CO601-SEU

Съставки
  

  • 4 обезкостени котлета от свинско филе
  • 2 ч.л сол
  • 2 ч.л италиански подправки
  • 1 ч.л смлян черен пипер
  • 1 с.л олио от гроздови семки
  • 354 мл вода

Начин на приготвяне
 

  • В малка купа смесете солта, италианските подправки и черния пипер.
  • Овкусете свинските котлети и от двете страни със сместа от подправки.
  • Изберете функция Sauté (Пържене) на тенджерата под налягане COSORI, настройте температурата на висока, времето – 6 минути, и натиснете Start.
  • Загрейте олиото, след което запържете по 2 котлета наведнъж за около 5 минути на страна, докато придобият златист цвят. Извадете ги и натиснете Cancel (Отказ).
  • Изсипете водата във вътрешния съд и обезмаслете дъното, като внимателно го остържете със силиконова шпатула.
  • Поставете котлетите върху решетка от намачкано фолио, като оформите стени около месото. Горната част трябва да остане отворена. (Ако е нужно, подредете котлетите един върху друг.)
  • Поставете решетката за пара във вътрешния съд, след това поставете котлетите върху нея.
  • Затворете капака на тенджерата.
  • Изберете функция Meat/Poultry (Месо/Птици), изключете Keep Warm, задайте:Налягане: Високо , Време: 8 минути.След това натиснете Start.
  • След като времето изтече, оставете тенджерата да освободи налягането по естествен начин за 5 минути, след което освободете остатъчното налягане ръчно, като превключите на Vent.
  • Отворете внимателно капака и прехвърлете свинските котлети в чиния. Оставете да починат за 5 минути.
  • Сервирайте със салата, картофи, ориз или зеленчуци по избор.
Ключови думи Котлети, Свинско