Тортила с пържен стек и зеленчуци

Тортила с пържен стек и зеленчуци

Мека тортила, сочно пържен стек и свежи зеленчуци – съвършената смес от вкус и текстура.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 35 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Зеленчуци, Стек, Тортила
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Tower

Съставки
  

  • 2 говежди рибай стек
  • ½ с.л зехтин
  • ½ с.л чесън на прах
  • 1 ч.л пушен червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 тиквичка, нарязана
  • 1 червена и жълта чушка, нарязани
  • 1 авокадо
  • 300 г бял боб от консерва
  • 2 тортили
  • настърган чедър
  • 4 листа маруля

Начин на приготвяне
 

  • Смесете зехтина, чесъна на прах, пушения червен пипер, сол и черен пипер. Намажете стека със сместа и го оставете да се овкуси за около 5 минути.
  • В купа разбъркайте нарязаните тиквички и чушки със зехтина и щипка сол.
  • Поставете стека във втората кошница на еър фрайъра. Гответе на 200°C (400°F) за 8-12 минути, обръщайки го наполовина. Можете да регулирате времето в зависимост от предпочитанията за изпичане (по-малко време за по-рядък стек, повече за добре изпечен).
  • Когато остават 5 минути от времето за готвене на стека, поставете белия боб върху решетката за грил в еър фрайъра. Ако бобът е твърде дребен, го поставете в огнеупорен съд. Овкусете боба с червен пипер и сол, като разбъркате добре.
  • Поставете зеленчуците (тиквички и чушки) в първата кошница на еър фрайъра и гответе за около 5-7 минути, или докато омекнат и леко се запекат.
  • На всяка тортила поставете лист маруля. Добавете нарязания стек, запечените зеленчуци и хрупкавия боб.
Ключови думи Зеленчуци, Стек, Тортила
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating