Адана кебап с булгур
/by Cosori Bulgaria
Адана кебап с булгур
Насладете се на изтънчен вкус от Източната кухня.
Време за подготовка: 1 hour hr 15 minutes mins
Време за готвене: 46 minutes mins
Общо време: 2 hours hrs 1 minute min
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Турска
Ключови думи: Агнешко
Порции: 4
Нужни уреди
- 1 Cosori Dual Blaze TwinFry
Съставки
За адана кебап:
- 400 г агнешка кайма
- 2 бр скилидки чесън
- ½ бр червена чушка
- ½ бр люта чушка
- ½ бр лук
- ½ ч.л кимион
- 10 г магданоз
- ½ ч.л черен пипер
- 1 ч.л сол
- 2 с.л краве масло
За булгура:
- 150 г булгур
- 10 г суха червена чушка
- 10 г девисил
- 10 г джоджен
- 3 с.л зехтин
- ½ ч.л черен пипер
- 1 ч.л сол
Начин на приготвяне
- Започваме с приготвянето на каймата – омесваме я заедно с лука, чесън, магданоза, солта, пипера и кимиона. Предварително сме нарязали зеленчуците на дребно.
- След като хубаво сме смесили всички продукти, добавяме и маслото към каймата, бъркаме докато маслото се разнесе добре навсякъде
- Готовата кайма оставяме в хладилник за поне час.
- След 50 минути започваме с подготовката на булгура в глинен съд с капак слагаме булгура, заедно със сухата чушка, солта, ситно нарязаните девисил и джоджен и 300 мл вода. Поставяме съда в лявата част на кошницата на COSORI Air Fryer.
- Избираме ZONE 1 на функцията Bake за 30 минути на 180 градуса.
- След като каймата е престояла поне час в хладилник, я изваждаме и подготвяме, специалните за Адана кебап, шишове. Върху всеки шиш се оформят топки, подобни на голямо кюфте и се разнасят равномерно по дължината на шиша.
- Готово оформените шишчета връщаме за още 15 минути в хладилнник.
- Поставяме шишчетата върху предварително сложената приставка за скара в кошницата на COSORI Air Fryer. Избираме ZONE 2 на функцията Grill за 8 минути на 240 градуса.
- Завъртаме шишовете и отново връщаме да се пекат на функцията Grill за 8 минути на 240 градуса. Като преди това изкарване глинения съд с булгура.
- Ако има излишна вода я отцеждаме и овкусяваме със зехтин и черен пипер.
- Готовия Адана Кебап сервираме със стар лук, арабска питка, свежи зеленчуци и булгур.Бон Апети!
Ключови думи Агнешко







