Mediterranean Lamb Meatballs

Средиземноморски агнешки кюфтенца

Mediterranean Lamb Meatballs

Средиземноморски агнешки кюфтенца

Крехки и сочни агнешки кюфтенца. Идеални както за предястие така и за основно ястие.
Време за подготовка: 35 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 45 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Средиземноморска
Ключови думи: Агнешко, Кюфтенца
Порции: 3 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 450 г мляно агнешко месо
  • 3 скилидки чесън нарязани на ситно
  • 5 г сол
  • 1 г черен пипер
  • 2 г прясна мента нарязана
  • 2 г кимион на прах
  • 3 мл лют сос
  • 1 г чили на прах
  • 1 лук нарязан на ситно
  • 8 г  магданоз нарязан на ситно
  • 15 мл пресен лимонов сок
  • 2 г кора от лимон
  • 10 мл зехтин

Начин на приготвяне
 

  • Смесете агенешкото, чесъна, солта, пипера, ментата, кимиона, лютия сос, чилито на прах, лука, магданоза, лимоновия сок и кора и разбъркайте добре.
  • Разделете каймата на 9 части и оформете кюфтенца. Оставете в хладилник за 30 минути.
  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
  • Извадете кюфтенцата от хладилника, поръсете с мазнина и поставете в загретия air fryer.
  • Изберете програма “Steak”, настройте времето на 10 минути и изберете Start/Pause.
Ключови думи Агнешко, Кюфтенца
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating