Средиземноморски агнешки кюфтенца
Крехки и сочни агнешки кюфтенца. Идеални както за предястие така и за основно ястие.
Време за подготовка: 35 mins
Време за готвене: 10 mins
Общо време: 45 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Средиземноморска
Ключови думи: Агнешко, Кюфтенца
- 450 г мляно агнешко месо
- 3 скилидки чесън нарязани на ситно
- 5 г сол
- 1 г черен пипер
- 2 г прясна мента нарязана
- 2 г кимион на прах
- 3 мл лют сос
- 1 г чили на прах
- 1 лук нарязан на ситно
- 8 г магданоз нарязан на ситно
- 15 мл пресен лимонов сок
- 2 г кора от лимон
- 10 мл зехтин
Смесете агенешкото, чесъна, солта, пипера, ментата, кимиона, лютия сос, чилито на прах, лука, магданоза, лимоновия сок и кора и разбъркайте добре.
Разделете каймата на 9 части и оформете кюфтенца. Оставете в хладилник за 30 минути.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer и натиснете Start/Pause.
Извадете кюфтенцата от хладилника, поръсете с мазнина и поставете в загретия air fryer.
Изберете програма “Steak”, настройте времето на 10 минути и изберете Start/Pause.
Ключови думи Агнешко, Кюфтенца
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!